Video

På denne side kan du finde inspiration, ‘feel-good’ video, teknikstudier, træningssessioner og måske lidt pjat.


Monofinneteknik
En af ‘de store’, Peter P som den første til 200m med monofinne (og af den gamle slags uden et vinklet blad!). Der er forskellige skoler i DYN: skal man svømme uafbrudt, eller skal man have glidefaser?

Peter P. var af den gamle skole og arbejdede hele vejen. I dag vil du se, at langt langt de fleste fridykkere bruger 2-3 slag og så en lang glidefase.

direkte link


Free falling
Den fedeste fase i et dybt dyk er dèr hvor opdriften bliver negativ og man bare falder og falder. Er man fortrolig med trykudligningen, kan man næsten komme i trance ved bare at falde ned i det blå, hurtigere og hurtigere.

Det her, er en af de meste sete fridykkervideoer overhovedet – muy fin!

direkte link


Ro, kontrol, teknik og gliiiiiiiid!
Prøv lige at se her. Min teknik er ikke helt perfekt; men den er på den anden side slet ikke ussel.

Jeg har ikke finner på; men pointen er, at jeg nærmest ikke bruger nogen kræfter på at komme frem og tilbage fordi jeg er maksimalt afslappet; men strømlinet mellem tagene og strømlinet og effektiv når jeg arbejder.

Finner eller ej, så bliver du først afslappet *og* effektiv hvis du har styr på teknikken og er smidig i overkroppen, specielt bryst og skuldre.

/Jesper

direkte link


Et fantastisk dyk!
Kig en gang – 33 meter ‘FIM’, dvs. jeg trækker mig ned af rebet til jeg kan free fall’e, vender og trækker mig op igen – laaaaangsomt.

Og hvad så? Pointen er, at jeg havde et aldeles fantastisk, og helt, helt afslappet dyk ned til +30 meter. Og det tog næsten 2 minutter hvor jeg faktisk laver noget det meste af tiden.

Alligevel kom jeg til overfladen med det største smil og hele ugens bedste oplevelse lige dèr.

Der er ikke nogen ben i +30 meter hvis du kan slappe af, hvis du kan koncentrere dig alligevel *og* hvis du har styr på teknikken!

/Jesper

direkte link


Den gamle i dyb ro
Ja, jeg ved godt, det ikke er en video; men er det ikke et flot billede? (/Jesper Schultz)

Det er taget i Hurgada i foråret 2014 på ikke så meget dybde; men jeg kan huske hvor helt, helt afslappet, rolig og næsten-lykkelig jeg var lige dèr. Det er dèn fornemmelse vi jager når vi dykker 🙂
fb_profilpic.png


Derfor!
Noget af det flotteste der er lavet om fridykning…

direkte link


Dive4Life – 20 meter til bunden i varmt, blåt lys

direkte link